Tinder in de Zaanbocht…omdat het voorjaar is

Tinder. Ken jij het?

Menigeen gaat al zuchten, lachen én met de ogen rollen. Ja. Tinder. Het (b)lijkt een taboe. Daten via Tinder. Of nou ja taboe, dat klinkt misschien wat zwaar maar er hangt een bepaald waasje om Tinder. Het is een lekkere paradox want het eerste wat mensen tegen mij zeiden toen ik weer vrijgezel was “En? Zit je al op Tinder?” Natuurlijk zei ik nee. Nee joh ik had nog een robbertje te vechten met mezelf.

Heb jij het artikel gelezen?

Van dat meisje dat een gedetailleerd verslag doet van haar date. Haar tinderdate welteverstaan. Arm ding. Ze gaat de uitdaging aan. Daten in Corona tijd. Iemand voor het eerst ontmoeten op anderhalve meter afstand. Dan geef je geen hand. Of een omhelzing. Je geeft elkaar ook geen kus. Geen beleefde én geen spannende. Nee. Je ontmoet elkaar en wat er gebeurt is dat je de ander observeert. Dus niet fysiek aftast. Na ja je snapt wat ik bedoel. Of je snapt het niet, want dat snapte haar date in dit geval ook niet. Voor degene die het artikel níet heeft gelezen.. dit was geen gevalletje “all’s well that ends well”.

Zelf heb ik het ook gehad. Een Tinder date. In Coronatijd. Ja echt! Superleuk! Die paar mensen die ik het had verteld zeiden “Maar… waar spreek je dan af? Er is toch niets open? Hoe doe je dat dan? Dat gaat toch niet? En die anderhalve meter dan?

Je raadt het al…

ik had de ultieme plek allang bedacht. Zo hard als ik eerst riep “Natuurlijk niet, nee joh geen date via Tinder” riep ik nu keihard “Jaaa joh ik zie het helemaal zitten. Ik ga naar de Zaanbocht”. Ja. Naar de bocht. Er staan daar genoeg bankjes. Van anderhalve meter breed. Precies goed. Aan het water. Prachtig uitzicht. Koffie to go binnen handbereik. Meer heb je niet nodig. Toch?

En zo geschiedde. Stoer als ik ben, kon ik ditmaal mijn knikkende knieen nauwelijks in bedwang houden. Ja hoor. Daar zat ie. Op de afgesproken plek. Zó spannend. Meer rechts op het bankje kon ie niet zitten. Ik liep op hem af, drentelde wat op en neer binnen die anderhalve meter. Me ernstig bewust van mijn armen die alle kanten uitgingen. Toen gaf ik een knikje want tja, mijn hand uitsteken kon natuurlijk niet. Laat staan even voelen aan die arm óf een beleefde kus geven.

Nu zou het een veel te lange blog worden als ik alle details van deze date uit de doeken doe . Perfectie bestaat niet maar ik kan je wel zeggen, het was de perfecte plek voor een anderhalve meter ontmoeting.

Hoe mijn date afliep?

Ik heb inmiddels een fijne nieuwe liefde aan mijn Tinderhengel hangen. Weliswaar niet opgevist in de Zaan. Maarrrr….. Onze Zaanbocht leent zich uitstekend voor een date! Probeer het ook eens! Gooi je hengeltje eens uit aan de oever van de Zaanbocht. Het is spannend. Het is leuk. En wie weet heb je zomaar opeens beet!

Bekijk ook deze nieuwtjes

Lees meer nieuws