Specialist in schildersbenodigdheden – ‘t Kwassie Wormerveer

De ‘kwast’ is terug bij ’t Kwassie!

klik maar eens op de foto!!!

Het is nog maar een half jaar geleden dat ’t Kwassie vanuit Zaandam verhuisde naar Wormerveer. Toch is deze specialist in schildersbenodigdheden inmiddels niet meer weg te denken uit onze mooie Zaanbocht. Helemaal nu de kenmerkende kwast weer een plaatsje aan de gevel heeft gekregen!

Een speciale kwast

Tijdens de 12 jaar dat ’t Kwassie op de Parkstraat in Zaandam zat, was er altijd een prominente kwast aan de voorgevel te zien. Ondernemerspaar Freek en Mariette Peters vond het dan ook gepast om de ‘kwast’ terug te halen naar ’t Kwassie. Maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want ’t Kwassie staat voor traditie met een twist en zal altijd meegaan met de moderne techniek. En die insteek vraagt natuurlijk om een speciale kwast…

 

Oud en nieuw leiden samen tot het mooiste resultaat

De Wormerveerse bedrijven Het Meubel en Mytras Electronics ontwierpen een kwast van maar liefst 2,5 meter lang. Deze kwast combineert oude en nieuwe technieken. Zo is de houten schacht handgedraaid, terwijl de haren van de kwast via een 3D-printer zijn gemaakt. In deze haren zit ledverlichting die, dankzij een app, continu langzaam van kleur verandert. Deze kwast is dus een waardige vertegenwoordiger van ’t Kwassie; beide verbinden het oude met het nieuwe om tot het mooiste resultaat te komen.

 

Tijdelijk speciale kunst in de etalage

Om de terugkeer van de kwast te vieren én deze kerstperiode een speciaal tintje te geven, heeft ‘t Kwassie tijdelijk het werk van twee zeer bijzondere kunstenaars in de etalage: C’est Jeanne en Marcel Tambach.

 

C’est Jeanne heeft een voorkeur voor elegante, handgemaakte en geborduurde kledingstukken uit de jaren ‘50. Kwassie in de Zaanbocht

Zij is bijna afgestudeerd als meester-kleermaker en werkt bij de Nationale Opera. Haar specialisatie is handschoenen in kant met wel duizend knoopjes en borduursels. Haar werk wordt wereldwijd door vele burlesque artiesten en drag queens gedragen.
Cést Jeanne bij Kwassie in de Zaanbocht    Cést Jeanne bij Kwassie in de Zaanbocht

Marcel Tambach is eigenaar van twee Zaanse tattoo shops. In zijn vrije tijd schildert hij in de traditie van de 17e eeuwse meestersMarcel Tambach bij Kwassie in de Zaanbocht.Marcel Tambach bij Kwassie in de Zaanbocht Hij gaat daarin heel ver; zo maakt hij ook zijn eigen doeken, verf en vernis en gebruikt hij uitsluitend penselen die in die tijd ook voorhanden waren.

 

U bent van harte welkom!

De prachtige gevelkwast van dichtbij bewonderen? Of nieuwsgierig geworden naar de kunst van C’est Jeanne en Marcel Tambach? U bent uiteraard van harte welkom bij ’t Kwassie in de Zaanbocht.

Bekijk ook deze nieuwtjes

Lees meer nieuws