Lichtpuntje in coronatijd in de Zaanbocht in Wormerveer

Het is letterlijk een lichtpuntje in coronatijd:

voor de wintermaanden is in de Zaanbocht nieuwe feestverlichting ontstoken.

Aan enthousiasme en solidariteit in coronatijd ontbreekt het niet bij de winkeliers aan de Zaanbocht. De ondernemers in Wormerveer (van Marktstraat tot ver voorbij de Stationsstraat en zelfs ook aan de Provincialeweg) hebben de beurs getrokken voor nieuwe feestverlichting. Zodat winkelen tijdens de wintermaanden ondanks de pandemie een feestelijk karakter houdt.
Het oude materiaal was afgekeurd. En dankzij Dirk Koene (van Sietske Koene Mode) en lichtondernemer TAB-hr uit Haarlem is nu over een lengte van bijna een kilometer nieuwe ledverlichting aangebracht langs de Zaan. De Rabobank ondersteunt het initiatief met een forse investering van bijna drie mille (bijna de helft van het benodigde bedrag) uit het Rabo Coöperatiefonds. Volgens Martine Hos (marketing, communicatie en coöperatie-adviseur Rabo) worden de gelden uit dit fonds (totaal 50.000 euro) vier maal per jaar geschonken aan duurzame investeringen. Investeringen gericht op het verbeteren van de maatschappelijke en economische omgeving. Andere recente voorbeelden zijn een duurzaam schoolplein en energiezuinige voorzieningen als zonnepanelen bij sportverenigingen.
Het is letterlijk een lichtpuntje in coronatijd
Ondernemer Xander Peters (’t Kwassie) en Martine Hos (Rabo) langs de Zaan in Wormerveer bij de symbolische overdracht van de ledverlichting.

De nieuwe verlichting

is een van de kwalitatieve impulsen om de Zaanbocht nog meer positief onder de aandacht van het publiek te brengen. Het is letterlijk een lichtpuntje in coronatijd. Rond twintig ondernemers zijn verenigd in de ongebonden organisatie ’In de Zaanbocht’. Als vast promotie-instrument de gelijknamige website wordt gebruikt. Hier presenteren de winkeliers zich digitaal. Om in moeilijke economische tijden, zoals nu met corona, veilig en vertrouwd zaken te kunnen doen.
De winkeliers in de Zaanbocht zijn bovendien in gesprek met collega’s, onroerendgoedbezitters. En met de gemeenten Wormerland en Zaanstad over nieuwe ontwikkelingen. Dit alles om beide zijden van de bocht in de Zaan nog aantrekkelijker te maken. Voor winkelpubliek en (toekomstige) bewoners (zoals in de nieuwe wijk aan het Noordeinde en het Meneba-terrein). Ook wordt overwogen om bij projecten als bijvoorbeeld zitbankjes langs de Zaan leerlingen van technische en praktijkopleidingen in te zetten.

Bekijk ook deze nieuwtjes

Lees meer nieuws