Huisbrouwerij van Grand Café de Kroon

Ons Kroon-bier wordt gebrouwen in de keuken van Grand Café de Kroon in Wormerveer. De recepten worden door de brouwmeester samengesteld en ambachtelijk voor u gebrouwen.

Brouwerij De Kroon heeft een brouwinstallatie van 50 liter. De lichte bieren kunnen anderhalve maand na het brouwen op de tap worden aangesloten.

Commerciële bieren hebben vaak een overdreven marketing bijsmaak, bij ons gaat het om de inhoud. Wij willen een goed bier!SchrotenKroon Meibock Daarom brouwen wij voor de echte fijnproever. De Kroon geeft het bier tijdens brouwproces, de vergisting en rijping iets meer ruimte om zich te ontwikkelen. Dit proef je terug in het resultaat.Momenteel zijn de bieren van De Kroon huisbrouwerij de enige Zaanse bieren die ook daadwerkelijk in de Zaanstreek worden gebrouwen.
Onze brouwmeester hoopt van harte dat de plannen van de doorstart van Breugems brouwerij in Zaandam snel van de grond komen, er is veel vraag naar Zaans kwaliteitsbier. En alleen met serieuze brouwerijen op Zaanse bodem kan een echte biercultuur van liefhebbers opbloeien.Het doel van brouwerij de Kroon is het bieden van uniek product aan de klanten van De Kroon. Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd zijn aarzel niet dit met ons te delen.
Er bestaat de mogelijkheid voor een hele kleine groep eens mee te kijken bij het brouwproces.

Bekijk ook deze nieuwtjes

Lees meer nieuws